a.s.r.

Als zelfstandige ondernemer is het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid een rationele en logische keuze om te maken. Hier zal geen discussie over bestaan. Vaak vormt de hoge premie van een volledige arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) een grote hindernis.

De AOV van a.s.r. biedt hierin een goede en betaalbare oplossing.

Waarom een AOV van a.s.r.?

  • Duidelijke en zeer goede voorwaarden;
  • Bij a.s.r. weet je binnen 1,5 week waar je aan toe bent als je een uitkering nodig hebt;
  • Kies voor een uitkering van 2 jaar, 5 jaar of tot aan je eindleeftijd;
  • Dekking op maat en een marktconforme premie;
  • Professionele preventie en re-integratie door a.s.r.

Voer je gegevens in en bekijk direct wat een AOV in jouw situatie kost.

Direct de AOV afsluiten

Op maat verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Uit onderzoek is gebleken dat het merendeel van de ondernemers na 2 tot 5 jaar volledig hersteld is na arbeidsongeschiktheid. Van dit totaal stroomt het overgrote deel binnen 2 jaar terug in de arbeidsmarkt.

Met de AOV wordt door a.s.r. op deze statistiek ingespeeld. Bij deze verzekering heb je de keuze om een uitkering van 2 of 5 jaren te kiezen. Ook heb je natuurlijk gewoon de keuze om een AOV af te sluiten die uitkeert tot aan de pensioenleeftijd.

Bij een reguliere AOV loopt de dekking door tot aan de pensioenleeftijd. Dit geeft meer zekerheid als je langdurig arbeidsongeschikt raakt. Kies je voor een uitkeringsduur van maximaal 2 jaar of 5 jaar? Dan scheelt dit aanzienlijk in de premie met een normale AOV.

En dat is niet alles, want de AOV heeft de volgende kenmerken.

Kenmerken AOV

Verzekerde bedrag

Verzeker een bedrag tot 90% van het gemiddelde inkomen over de laatste 3 jaar.

Het verzekerde bedrag wordt een bruto uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid. Dit bedrag blijft gedurende de looptijd van je arbeidsongeschiktheidsverzekering gelijk en stijgt bijvoorbeeld niet mee met de inflatie.

Het is ook mogelijk om het verzekerde bedrag tijdens de looptijd te verhogen of te verlagen. Bij het verhogen worden wel opnieuw gezondheidsvragen gesteld door a.s.r.

Wachtdagen (Eigen risicotermijn)

Wachtdagen (ook wel eigen risicotermijn) genoemd zijn het aantal dagen dat je moet wachten tot de uitkering begint.

Arbeidsongeschiktheidspercentage

Het arbeidsongeschiktheidspercentage is het percentage van arbeidsongeschiktheid waarna een AOV begint met uitkeren. Bij a.s.r. is deze standaard 25%.

Eindleeftijd

De eindleeftijd van de AOV is standaard 67 jaar. Bij fysiek zwaardere beroepen verlaagt a.s.r. de standaard eindleeftijd naar 55 of 60 jaar.

Als je kiest voor een lagere eindleeftijd, dan loopt de AOV minder lang met een lagere premie tot gevolg.

Het is belangrijk om de eindleeftijd los te zien van de uitkeringsduur. De uitkeringsduur gaat in als je arbeidsongeschikt mocht raken en duurt maximaal 2 of 5 jaar.

Arbeidsongeschiktheid en weer arbeidsgeschikt zijn

Zoals je gelezen hebt krijg je met de AOV maximaal 2 jaar, 5 jaar of tot aan je pensioenleeftijd een uitkering en goede en professionele begeleiding bij arbeidsongeschiktheid. Als je bij een uitkeringsduur van 2 jaar of 5 jaar nog arbeidsongeschikt bent, dan stopt de uitkering en begeleiding van deze arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Ben je binnen 2 of 5 jaar weer arbeidsgeschikt maar raak je om dezelfde ziekte of aandoening weer arbeidsongeschikt? Dan heb je recht op een nieuwe uitkeringsperiode van maximaal 2 of 5 jaar als je meer dan 90 dagen arbeidsgeschikt bent geweest. Was je minder dan 90 dagen arbeidsgeschikt? Dan ontvang je een uitkering voor het aantal dagen dat je nog ‘over’ hebt van je AOV.

Was je binnen 2 of 5 jaar weer arbeidsgeschikt maar raak je om een andere ziekte of aandoening arbeidsongeschikt dan de vorige keer? Dan heb je recht op een nieuwe uitkeringsperiode van maximaal 2 of 5 jaar als je meer dan 30 dagen arbeidsgeschikt bent geweest. Was je minder dan 30 dagen arbeidsgeschikt? Dan ontvang je een uitkering voor het aantal dagen dat je nog ‘over’ hebt van je AOV.

Hoe sluit je een AOV bij a.s.r. af?

Het indienen van jouw AOV aanvraag heb je ongeveer in een half uur geregeld en bestaat uit:

  • Het invullen van (persoons)gegevens (10 minuten),
  • een gezondheidsverklaring invullen (10 minuten) of je kan aangeven dat je gebeld wilt worden door een medisch adviseur (dit noemt men tele-acceptatie)
  • Een kennis en ervaringstoets maken (circa 10-15 minuten)

Wij bieden telefonische begeleiding als je vragen hebt over het product, maar we adviseren hierin niet. Neem gerust contact met ons op als zaken niet duidelijk zijn.

Direct de AOV afsluiten

Lees ook meer over de werkwijze van Datishetverschil.nl.